Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Εόρτασε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Ριζόμυλο Βελεστίνο

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή της Διακαινησίμου  εβδομάδος, η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Επίκεντρο της εορτής, η ομώνυμη Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Ριζόμυλο Βελεστίνου. 

Την παραμονή της εορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος με πλειάδα ιερέων,μοναχών και μοναζουσών, και ευσεβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, πλειάδας ιερέων. Ενώ το Θείο κήρυγμα της εορτής, εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιερας Μητροπόλεως Δημητριάδος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Νάσσος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής πέριξ της Ιεράς Μονής. 


Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Φώτιος ευχαρίστησε τους πατέρες που προσήλθαν από μακρυά για την εορτή της Μονής. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τους ιερείς Δημήτριο Ράϊκο από την Αθήνα, Ιερομόναχο Νικόδημο από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Βερδικούσσας και τον Ιερομάναχο Αρσένιο από την Σκήτη του Αγίου Βασιλείου Αγίου Όρους, καθώς και τους οικείους ιερείς.
Τελειώνοντας
 απηύθυνε ευχαριστίες και στον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα για την ένθερμη υποστήριξη του Δήμου προς την Ιερά Μονή.

Των Ιερών ακολουθιών συνόδευσαν μουσικά με Βυζαντινούς ύμνους της εορτής ο π. Νικηφόρος Νάσσος, και οι κύριοι Δημήτριος Παντελίδης και Γεώργιος Πλιατσίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε τράπεζα από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής.
Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου