Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ακατάλληλα βίντεο για παιδιά εμφανίζονται ως παιδικά στο Youtube




Χιλιάδες βίντεο στο YouTube που μοιάζουν με δημοφιλείς παιδικές τηλεοπτικές σειρές, περιέχουν ανάρμοστο περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, από τις προεπισκοπήσεις των εν λόγω βίντεο ο χρήστης -ή το παιδί- εικάζει ότι πρόκειται να δει ένα κανονικό επεισόδιο, παραδείγματος χάριν της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πέππα το Γουρουνάκι». Ωστόσο, αμέσως μετά το πάτημα του εικονικού κουμπιού «αναπαραγωγή» η ιστορία παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, αφού αντί για το κανονικό βίντεο εμφανίζεται ένα τροποποιημένο το οποίο περιέχει βίαιες σκηνές ακατάλληλες για παιδιά.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η Εικόνα της Παναγίας Προδρομίτισσας Αγίου Όρους στην Αττική.

Από τις προηγούμενες ημέρες ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Δάφνη Αττικής, έχει την ευλογία να φιλοξενεί το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Προδρομίτισσας, από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου Αγίου Όρους.


Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Δ' Κυριακή των Νηστειών, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου (Γ.Ο.Χ.) Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Τομαή, παρουσία του Δημάρχου Δάφνης Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη και πλήθος κόσμου από της ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Πειραιά κ. Γερόντιος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του θαυματουργού Εικονίσματος της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ, εκμεταλλευόμενος την Ευαγγελική Περικοπή και ιδιαίτερα το εδάφιο «Ει τι δύνασαι βοήθησον ημίν σπλαγχνισθείς έφ` ημάς» ανέπτυξε την Θεολογική ερμηνεία του, τονίζοντας, ότι η απιστία και η απομάκρυνση από τον Θεό είναι η αιτία της στέρησης των δωρεών του Θεού και κατ` επέκταση του σκοταδισμού της κοινωνίας που τα τελευταία χρόνια τον βιώνουμε έντονα.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού εικονίσματος υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Δάφνης με τη συμμέτοχη Κλήρου και λαού πέριξ των οδών.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ:

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μακρυά από ιερείς που υποτάχθηκαν στον πάπα


Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Κριτική του κειμένου της Ι. Συνόδου ''Προς τον Λαό'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ομιλία του πατρός Θεοδώρου Ζήση, Καθηγητού του Α.Π.Θ.,
που εκφωνήθηκε την Κυριακή 26-02-2017,
στο "Αρχονταρίκι" του Ι.Ν. αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης.

Κριτική του κειμένου της Ι. Συνόδου ''Προς τον Λαό'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017] 



Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Συνοδική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Τὸ ἀπόγευμα της Β' Κυριακής των Νηστειών του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στὶς 5 μ.μ., πραγματοποιήθηκε ἑόρτια Συνοδικὴ Ἐκδήλωση πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ στὴν Αἴθουσα Τελετῶν τοῦ Πανεπιστημίου «Μακεδονία» τῆς Θεσσαλονίκης, από την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.