Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Επίσκεψη αγάπης στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Την Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδος (του Πάσχα), μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Βόλου, ο π. Κωνσταντίνος Παπανάτσιος, υπό την συνοδεία της πρεσβυτέρας του Ελένης, και ενοριτών του Τιμίου Προδρόμου, καθώς και παιδιών της ενορίας μας, επισκέφθηκαν το Ορφανοτροφείο του Βόλου, μεταφέροντας το μήνυμα της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού. Ενώ προσέφεραν στα παιδιά του ιδρύματος, τρόφιμα και παιχνίδια. Αντάλλαξαν Πασχαλινές ευχές και τσούγκρισαν κόκκινα αυγά.

Εκεί υποδέχτηκαν τους επισκέπτες, ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου κ. Κωνσταντίνος Θεοδώρου και το ευγενικό και γεμάτο αγάπη προσωπικό, μαζί με τα παιδιά, που έτρεξαν να υποδεχθούν την επίσκεψη μας, γεμάτα με χαμόγελα και αγκαλιές.

Στο Ορφανοτροφείο Βόλου, φιλοξενούνται περίπου 25 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Στα οποία παιδιά, το μήνυμα που απευθύνει ο π. Κωνσταντίνος, είναι, ότι, σε αυτή την ζωή δεν είναι μόνα τους. Έχουν αρκετούς ανθρώπους που τα σκέφτονται και τα αγαπούν. Έχουν και εμάς που τα μνημονεύουμε πάντοτε στις προσευχές μας. Αλλά κυρίως έχουν την Σκέπη της Παναγίας μας, της Μητέρας όλων μας, αλλά και την προστασία και αγάπη του Υιού της και Θεού μας Ιησού Χριστού.
Παιδιά μας! μην απελπίζεστε, μην θλίβεστε, διότι ο Ιησούς Χριστός, σας ευλογεί και σας σκέπτεται αδιαλείπτως. Εμείς δεν ήρθαμε μόνοι μας να σας επισκεφθούμε σήμερα. Αλλά Εκείνος είναι που σας σκέπτεται πάντοτε και μας έστειλε να σας δείξουμε ότι είναι μαζί σας, κι εσείς μαζί Του. 
Κάθε ευχαριστία δεν είναι για εμάς τους ελαχίστους. Αλλά για τον ίδιον τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό του οποίου τις εντολές εκτελούμε.
Σήμερα, από εσάς παιδιά μου, δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσα διδαχθήκαμε, το τι μάθημα μας δώσατε αγαπητά μου παιδιά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι σεισμός έγινε μέσα στην ψυχή μας και στην καρδιάς μας. Και τούτο δεν είναι εύκολο να σας το περιγράψουμε με απλά λόγια. 

​Θερμές ευχαριστίες στην Διοίκηση και στο προσωπικό του Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Βόλου, στον Πρόεδρο κ. Θεοδώρου και στους συνεργάτες του, για την ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία τους, στους οποίους ευχόμαστε από καρδιάς, να έχουν πάντοτε κάθε ευλογία του Χριστού μας και της Παναγίας μας και να τους ενισχύει ο Ελεήμων Θεός στο σπουδαίο λειτούργημα τους. Και να τους πούμε, ότι στο πλευρό τους δεν έχουν εμάς αλλά την ίδια την Μητέρα Παναγία μας!

Χριστός Ανέστη! - Αληθώς Ανέστη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου