Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας Ξενιάς στα Χανιά (ΦΩΤΟ)


Μέγιστη τιμή και ευλογία για την πόλη και την Ιερά Μητρόπολη μας αποτέλεσε η έλευσις της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Ξενιάς από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, την οποία υποδέχθηκε κλήρος και λαός την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, την παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό στα Παχιανά Χανίων.
Την Ιερά Εικόνα κόμισαν ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής και ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.
Η Ιερά πομπή της Εικόνος ξεκίνησε με την συνοδεία Αστυνομίας, και κατευθύνθηκε λιτανευτικώς προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, πάνω σε ιστορικά στρατιωτικά τζιπ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (ΣΙΠΑΚ) και του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων (ΣΔΙΟ), φερόμενη από άνδρες του Χορευτικού Παραδοσιακού Συλλόγου ΖΑΛΟΣ, ενδεδυμένους την παραδοσιακή κρητική φορεσιά.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός με ιερείς της Μητροπόλεως μας και χιλιάδων ευσεβών προσκυνητών.
Στην συνέχεια ακολούθησε Δοξολογία και κατόπιν προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κκ. Ιγνάτιο για την μεγάλη ευλογία της Θαυματουργού Εικόνος, τους ιερείς που την συνόδευσαν, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που συντόνισε την διοργάνωση, τους ιερείς της Μητροπόλεως μας, τους οικείους εφημερίους του Ναού Πρωτ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκη, Πρωτ. Χρύσανθο Σταυρουλάκη και τον Πρεσβ. Εμμανουήλ Πετράκη, τους συνεργάτες της Μητροπόλεως, την αστυνομία και τους συλλόγους που διακόνησαν στην πομπή, καθώς και όλο τον κόσμο που ήρθε να εκκλησιαστεί και να λάβει την ευλογία και τις πρεσβείες της Παναγίας και του εορτάζοντος Αγίου Νεκταρίου.
Σύντομες ευχαριστίες για την μεγάλη ευλογία απέδωσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σεραφείμ από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού αφού ευχαρίστησε στην αντιφώνηση του ανέφερε και ιστορικά στοιχεία για την θαυματουργή πορεία της εικόνος.
Μετά το πέρας των προσφωνήσεων τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού.

ΠΗΓΗ:ΡΟΜΦΕΑ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου