Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κέντρο Υγείας Αλμυρού....???...


Στον απόηχο της τραγωδίας για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται το σοβαρό πρόβλημα και στη Νοτιοδυτική Μαγνησία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και ειδικότερα οδηγών στα ασθενοφόρα.

Την ώρα που τα πέντε άτομα βρίσκονταν εγκλωβισμένα μεταξύ «ζωής και θανάτου» μέσα στη μοιραία δεξαμενή και  οι κάτοικοι του Πτελεού αναζητούσαν εναγωνίως ασθενοφόρο να φτάσει στην περιοχή, στο Κέντρο Υγείας, η απογευματινή βάρδια ήταν κενή! Επιστρατεύτηκε μάλιστα με δική του πρωτοβουλία οδηγός της πρωινής βάρδιας που μόλις ενημερώθηκε για το σοβαρό περιστατικό, ανέβηκε στο ασθενοφόρο και μετέβη στον Πτελεό, αφού φυσικά είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα περίπου 2 πολύτιμων ωρών που χάθηκαν από την ώρα που έγινε το κακό μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες και το ΕΚΑΒ Βόλου αδυνατούσε να ανταποκριθεί στέλνοντας στην περιοχή ασθενοφόρο, καθώς ήταν σε εξέλιξη περιστατικό με τροχαίο στο κέντρο της πόλης.
Μόλις το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού έφτασε στον Πτελεό, στο σημείο που βρίσκεται το ελαιουργείο (1 χιλιόμετρο από την πλατεία του χωριού), ο τραγικός επίλογος για τον άτυχο ιδιοκτήτη του ελαιουργείου και τον Βούλγαρο εργάτη είχε γραφτεί.
Το πλήρωμα τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού προκειμένου και τυπικά να διαπιστωθεί ο θάνατός τους.
Ακολούθησαν όπως ήταν φυσικό τραγικές σκηνές.
Στο Κέντρο Υγείας άρχισαν να συρρέουν συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι όχι μόνο από τον Πτελεό αλλά και από τη γύρω περιοχή φανερά σοκαρισμένοι.
Οι περισσότεροι στις μεταξύ τους συζητήσεις δήλωναν οργισμένοι για τον πολύτιμο, όπως έλεγαν, χρόνο που χάθηκε μέχρι να επιστρατευθεί οδηγός και το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα τρία παιδιά που ανασύρθηκαν ζωντανά από τη δεξαμενή μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με ιδιωτικά μέσα.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου