Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μπλόκο χρέους 0,07 ευρώ στο Δήμο Αλμυρού

alt
Επτά λεπτά του ευρώ χρέος προς τα δημόσια ταμεία, μπλόκαραν την εκταμίευση δόσης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Το απίστευτο κι όμως αληθινό, σημειώθηκε προχθές Δευτέρα, στο Δήμο Αλμυρού και έρχεται να αποδείξει τη... σφικτή οικονομική πολιτική του Δημοσίου, από τα ταμεία του οποίου δεν βγαίνει ούτε ευρώ σε όσους έχουν έστω και μερικά λεπτά του ευρώ χρέος!

Την περασμένη Δευτέρα, ο Δήμος Αλμυρού, ενημερώθηκε ότι πιστώθηκε στο λογαριασμό του ποσό ύψους 48.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του 2014 για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την εκταμίευση των δόσεων, απαιτείται κάθε φορά η έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Όταν όμως ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμυρού, Φώτης Χατζηδημητρίου, επιχείρησε να εκδώσει φορολογική ενημερότητα, πριν απευθυνθεί στο τραπεζικό γκισέ, βρέθηκε προ εκπλήξεως. Δεν είχε μπορούσε να εκδώσει φορολογική ενημερότητα, την οποία είχε μπλοκάρει το σύστημα taxis.

Με τη βοήθεια του λογιστή του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Αλμυρού, είχε χρέος 0,07ευρώ! Το ποσό μάλιστα προερχόταν από σχολική μονάδα της περιοχής, που αντί να καταβάλλει στα δημόσια ταμεία φόρο δαπανών 10,39 ευρώ, κατέβαλλε 10,32 ευρώ! Ο Διευθυντής του σχολείου δεν είδε καλά τον τελευταίο αριθμό με αποτέλεσμα να καταθέσει λιγότερα από τα προβλεπόμενα χρήματα και να προκαλέσει blackout σε ολόκληρο το σύστημα.

Χρειάστηκε ολόκληρη διαδικασία για την αποπληρωμή του... χρέους του Δήμου, προκειμένου να μπορέσει να εκδοθεί η ασφαλιστική ενημερότητα.

Προς το παρόν όμως, η δόση των 48.000 ευρώ παραμένει μπλοκαρισμένη, μέχρι την ενημέρωση των δημοσίων ταμείων.

Εφημ. Ταχυδρόμος(Ελένη Χάνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου